| Auteur |
Message |
| | Trier par date décroissante |
| KaterynaZak |
Posté le: 23/9/2025 16:09 | Sujet du message: Czy wymiana zamka po zgubieniu kluczy to | |
| |
|
Kilka dni temu zgubiłem klucze do mieszkania i choć mam zapasowe, to nie daje mi to spokoju. Nie mam pewności, czy ktoś ich nie znalazł i nie wie, do jakiego adresu pasują. Część znajomych mówi, że przesadzam i nie ma sensu robić kosztów, skoro mam zapas, ale dla mnie to trochę niepewne. Jak uważacie – czy zawsze po zgubieniu kluczy trzeba od razu wymieniać zamek, czy można zaryzykować i zostawić ten sam?  |
|
|
| valerijklymenko |
Posté le: 23/9/2025 16:37 | Sujet du message: WalterChang | |
| |
|
Moim zdaniem nie warto ryzykować. Nawet jeśli szansa, że ktoś połączy klucze z twoim adresem, jest niewielka, to jednak istnieje. Dla własnego bezpieczeństwa lepiej nie odkładać tego na później. Sam miałem podobną sytuację i od razu wymieniłem zamek. Cała operacja trwała krótko, a ja odzyskałem spokój. Polecam sprawdzić: https://zamkiekspert.pl/uslugi/wymiana-zamka/ – znajdziesz tam praktyczne wskazówki i możliwość szybkiego kontaktu z fachowcami.  |
|
|
| BohdanVasylenko |
Posté le: 23/9/2025 16:43 | Sujet du message: BohdanVasylenko | |
| |
|
Ja bym się nie zastanawiał. Zgubione klucze to zawsze ryzyko, niezależnie od tego, czy wypadły na ulicy, czy gdzieś w pracy. Wymiana zamka daje pewność, że nikt obcy nie dostanie się do mieszkania. Koszt nie jest wysoki, a komfort psychiczny – bezcenny.  |
|
|